TC Brughia

TC Brughia is een van de meest actieve tennisclubs in de regio rond Brugge.

De club is het hele jaar geopend en beschikt over 19 velden, waarvan er 3 overdekt zijn met een permanente opblaasbare structuur (bubbel). Vier andere velden zijn uitgerust met een verwijderbare opblaasbare structuur.

Het is een hele uitdaging om in dit soort structuren kwaliteitsverlichting te plaatsen. De complexiteit vloeit o.a. voort uit de gebogen vorm van de wanden van de ‘bubbel’. Het monteren en demonteren van de masten binnen is een huzarenstuk. Daarnaast moet verblinding door indirecte verlichting absoluut vermeden worden. IndustryLED heeft voor het eenvoudig demonteren van de projectoren een systeem ontworpen. Hierdoor verloopt tijdens het zomerseizoen het verwijderen van de ‘bubbel’ veel eenvoudiger.

Voor TC Brughia werden de LICHT2 LED-projectoren aangepast aan de bestaande masten. Hierdoor wordt de wand van de ‘luchtbel’ gelijkmatiger verlicht. Deze verbeterde projectie van indirect licht zorgt voor een uitzonderlijk spelcomfort. Zonder het hoge rendement van de LICHT2-projectoren kan dit resultaat niet worden bereikt.

IntituléDescription
Année d’installation :2019
Installateur :IndustryLED
Lieu :Brugge, België
Nombre de terrains3 (overdekt)
Nombre de mâts :2 centrale en 4 laterale masten
Nombre de projecteurs :14 eenheden van 1.000 Watt – model LICHT2 – allen verwijderbaar
Nombre de projecteurs/mâts :1 – 5 afhankelijk van de plaatsing van de masten
Norme d’éclairage :500 lux
Mesures de lumière :600 lux – diffusie 0.75 (voordien 350 lux – diffusie 0,50)
Economie minimum d’énergie annuelle (base de fonctionnement – 800 heures/an) :16.000 W (kwik 30.000 W – LIGHT2 14.000 W)